Torsk med cornflakestäcke

4 port.

500 g torskfilé
4 msk flytande smör
½ dl ströbröd
2 dl cornflakes
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225°C.
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Blanda smöret, ströbröd, flingor, salt och vitlök.
Krossa ev. flingorna lite.
Fördela över fisken.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Servera fisken med kokt potatis och rivna morötter.

Sås
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
citronpeppar
maizena

Koka upp vatten och buljongtärning.
Häll i grädden och smaksätt med citronpeppar.
Red av med maizena till önskad konsistens.

torsk-med-cornflakestacke-2

Viktväktare smart points

Använd flytande margarin/smör- rapsolja och 4% matlagningsgrädde. Annars följ receptet.

Totalt blir det då 7 SP/port för fisk och sås.

torsk-med-cornflakestacke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *