Tomat- & baconpaj

175 g rumsvarmt smör
3½ dl vetemjöl
2¼ msk vatten

Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen, enklast är att använda en matberedare.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajdegen med en gaffel.
Låt vila i kylen i 30 min.

2 pkt bacon
1 gul lök
3 ägg
2½ dl mjölk (eller hälften mjölk och hälften grädde)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl riven ost (gärna en lagrad sort)
körsbärstomater

Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.

Hacka lök och strimla baconet och fräs mjukt.
Vispa ihop ägg och mjölk och blanda med salt och peppar.
Bred ut baconet och löken i pajskalet och häll äggstanningen över.
Strö över den rivna osten och lägg på halverade körsbärstomater.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.

Servera med sallad och bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *