Thai red curry köttbullar med kokosmjölk

Thai red curry köttbullar med kokosmjölk 3

4 port.

500 g färs
½-1 dl vetemjöl
salt
peppar

Blanda färsen med lite salt och peppar.
Forma färsen till köttbullar.
Rulla bollarna sen i vetemjöl.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna.
Ta upp köttbullarna och lägg åt sidan.

1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1-1½ msk röd currypaste
2 msk riven färsk ingefära
1 msk neutral olja
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
150 g haricots verts
1 tsk socker
1 tsk salt

Skala, dela och skär löken i tunna skivor.
Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Skala och skär morötterna i cm–stora bitar.
Fräs lök, currypaste och ingefära i oljan ca 2 minuter i stekpannan.
Blanda i paprika och morot.
Fräs ytterligare 1 minut.
Tillsätt kokosmjölk och vatten.
Låt koka ca 3 minuter.
Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock ca 10 minuter.
Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår.
Krydda med socker och salt.
Strö över koriander och servera thaiköttbullarna med kokt ris och limeklyftor.

Thai red curry köttbullar med kokosmjölk 2

Viktväktarna Flex

500 g färs 10% (25 SP)
½-¾ dl vetemjöl (3-5 SP)
salt
peppar

1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1-1½ msk röd currypaste (1 SP)
2 msk riven färsk ingefära
¾ msk neutral olja (3 SP)
200 ml kokosmjölk lätt (8 SP)
4 dl vatten
150 g haricots verts
1 tsk socker (1 SP)
1 tsk salt

Totalt blir det 11 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och ev matfett som köttbullarna steks i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *