Surdegsbröd med solroskärnor

Finax surdegsbröd med solroskärnor

Surdegsbröd med solroskärnor

2 bröd

1 påse Finax brödmix surdegsbröd med solroskärnor
2 påsar Finax torrjäst (följer med)
5½ dl vatten

Blanda påsens innehåll (spara ½ dl till utbakningen) med 2 påsar torrjäst i en skål.
Tillsätt vattnet, ca 45°C.
Knåda degen 5 min för hand eller med en köksmaskin på medelhastighet.
Låt degen jäsa 30 min i rumstemp. täckt med en fuktig bakhandduk.

Knåda degen och forma 2 bröd. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper eller i två 1½ l formar.
Låt dom jäsa övertäckta i 30 min i rumstemp.

Snitta dom färdigjästa bröden med en vass kniv och pensla med vatten.
Grädda bröden mitt i ugnen i 220°C i ca 25-30 min.

Låt bröden svalna på galler.
Om du vill ha mjuk skorpa, låt bröden svalna under bakduk.
Om du vill ha hård skorpa, låt bröden svalna utan bakduk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *