Strösselkladdkaka till alla hjärtansdag

150 g smält smör
3 ägg
4½ dl socker
2¼ dl mjöl
1½ dl kakao
¾ tsk salt

200 g mjölkchoklad
3 msk vispgrädde
strössel

Sätt ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 175°C.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen.
Häll smeten i formen.
In i mitten av ugnen ca 20-30 min, beroende på hur stor form man har.
Låt svalna.

Smält samman chokladen med grädden över vattenbad.
Bred chokladen över kladdkakan.
Strö över rikligt med strössel.
Låt stelna i kylen i ca 1 timme.

Servera med vispad grädde.

Strösselkladdkaka 4 Strösselkladdkaka 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *