Stroganoff på kassler

4 port.
 
400 g kassler
1 stor gul lök
olja
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
3 dl grädde
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
salt
svartpeppar
 
Skär kasslern i fina strimlor.
Fräs strimlorna i lite smör, ca 3 min.
Skala löken och skiva den.
Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme, 3-5 min.
 
Blanda i tomatpurén.
Tillsätt vattnet och grädden, lägg i lagerblad och pepparkorn.
Koka upp alltsammans under omrörning och låt sjuda på svag värme under lock, ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg de frästa kasslerstrimlorna i såsen och låt allt bli genomvarmt.
Servera med potatismos.
kasslerstroganoff-3
Viktväktarna Flex
400 g kassler (6 SP)
1 stor gul lök
olja
3 msk tomatpuré 
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde 15% (16 SP)
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
salt
svartpeppar
Totalt blir det 6 SP/port för stroganoffen, lägg till SP för tillbehör.
kasslerstroganoff-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *