Stekt kassler med curry- & äppelsås

Är så skönt när man kommer på maträtter som funkar bra när man är viktväktare och som hela familjen gillar utan att det petas och gnälls om att det är något man inte gillar hit och dit. Såsen blir riktigt god, skulle nästan kunna äta den med sked direkt ur kasrullen 😉 En riktigt svensk husmansrätt!

6 port.

ca 700 g kassler

½ äpple
½ gul lök
1-2 tsk gul curry
smör
1½ st hönsbuljongtärning
2½ dl vatten
2½ dl grädde

Skiva kasslern och stek i lite smör tills den börjar få lite färg på båda sidor.
Eller använd en grillpanna.

Hacka lök och äpple fint.
Smörstek lök, äpple och curry på medelvärme i ca 5 min.
Ska inte få färg bara få ut smakerna.
Tillsätt vatten, grädde och hönsbuljongtärningen.
Koka upp och sjud tills såsen börjar tjockna.
Mixa såsen med en stavmixer så bitarna från löken och äpplet försvinner.

Servera kasslern och såsen tillsammans med kokt ris eller blomkålsris.

Viktväktarna Points

ca 700 g kassler, utan fett *

½ äpple
½ gul lök
1-2 tsk gul curry
smör (lägg till points för så mycket du använder)
1½ st hönsbuljongtärning *
3½ dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde 13% *

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för valfritt tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *