Stekt currykyckling & currysås

potatis
olivolja
ströbröd
flingsalt

1 kg kycklingfilé
smör
salt
peppar
curry

1 klick smör
1 tsk curry
3 dl vatten
3 dl crème fraiche
1 msk kycklingfond
maizena
salt
peppar

Ställ ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela i bitar och häll på lite olivolja och strö över ströbröd och flingsalt över potatisen.
Ställ in potatisen i mitten av ugnen i ca 40-60 min.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen, på medelstark värme så att den inte blir bränd.
Krydda med salt, lite peppar och curry.
När den är genomstekt så klickar du i lite mer smör och mäter upp curry som du fräser lite snabbt.
Häll i vätska, crème fraiche, fond och låt puttra upp.
Smaka av med salt , peppar och ev. lite mer curry.
Vill du ha såsen lite tjockare så red den med maizena till önskad konsistens.

Klart att serveras!

DSC_0243

DSC_0248

DSC_0250

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *