Sockerkaka

12-16 bitar

3 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
Blanda dom torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och det avsvalnade smöret.
Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
Prova med en sticka så att den är torr.
Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

Viktväktarna Flex

3 ägg
2 dl socker (44 SP)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (1 SP)
100 g smör, smält (37 SP)
½ dl mjölk 3% (1 SP)
3 dl vetemjöl (18 SP)

Hela sockerkakan blir 101 SP. Dela sockerkakan i 16 bitar så blir det 6 SP/bit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *