Smörgåstårta med räkor & skinka

18 skivor formfranska

Fyllning 1
175 g philadelphiaost med pepparrot
1 dl crème fraiche
250 g räkor
4 hårdkokta ägg
salt
peppar

Fyllning 2
100 g bredbar leverpastej
2 msk bostongurka
1 dl crème fraiche
200 g rökt/kokt skinka

2 dl vispgrädde
½ msk crème fraiche
¾ msk majonnäs
salt
peppar

Garnering
skinka, småbladssallad, ägg, gurka, körsbärsomater, räkor, citron, svart rom & dill

DSC_0787

Blanda ihop fyllningarna.

Skär bort kanterna på brödet och lägg ut 6 skivor på ett fat/bricka.
Bred ut den första fyllningen.
Lägg på ett nytt lager bröd.
Bred på den andra fyllningen.
Avsluta med det sista lagret bröd.
Plasta in smörgåstårtan och ställ in i kylen (hit kan du förbereda dagen innan tårtan ska ätas).

Vispa grädden, lite lagom lätt, blanda i crème fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.
Bred gräddblandningen över smörgåstårtan och garnera!

DSC_0786

DSC_0788

DSC_0789

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *