Skurna syltkakor

ca 60 st

250 g kallt smör
1½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
1½ dl sylt

Glasyr
3 dl florsocker
3 msk vatten

Sätt ugnen på 175°C.
Skär smöret i tärningar.
Blanda socker och smör, rör i äggen ett i taget och vänd i mjölet blandat med hjorthornssalt.

Dela degen i 4 bitar och rulla till längder.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem något.
Gör en skåra i mtten och fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Rör ihop florsocker och vatten och ringla på de varma längderna.
Låt dem svalna något.
Skär i 1½ cm bitar på snedden.
Låt kakorna kallna på ett galler.

DSC_1836

DSC_1833

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *