Sirapslimpa med filmjölk

2 bröd

50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
5-7 dl rågsikt

Smält smöret och blanda det med filmjölken.
Värm till 37°.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
Knåda in det sista mjölet för hand.
Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200°.
Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar eller på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs under bakduk i cirka 40 minuter.
Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir för mörka.

dsc_0482

dsc_0484

dsc_0485

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *