Sega glutenfria chokladkakor – som smakar kladdkaka

Sega glutenfria chokladkakor – som smakar kladdkaka

ca 30 st

5 dl florsocker
¼ tsk salt
2½ dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad

Ställ ugnen på 175°C.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinnig och inte för hård, utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/kakao om den är för lös och droppvis med vatten om den är för hård.
 Rör sedan ner den hackade chokladen.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Ställ in plåten i mitten av ugnen  i cirka 8 minuter (lite mer om du gör större kakor).
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.


2 thoughts on “Sega glutenfria chokladkakor – som smakar kladdkaka

  1. Har nu testat dessa kakor och kan meddela att de är mina flickors absoluta favoriter numera! (mina med)
    De är 17 (snart 18) och 20 år och chokladomaner!//Ankmor på FL

  2. Kul 🙂 Gick hem hos familjen här med, själv tyckte jag det var lite för mycket chokladsmak, är ingen chokladfantast direkt. Men då har man en bra ursäkt att låta bli en massa gottigott 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *