Rotfruktsraggmunk

3 port.

225 g potatis
112 g morötter
112 g palseternacka
¾ dl vetemjöl
2 ägg
2½ dl mjölk (3%)
salt

Skala och riv potatis, morötter och palsternacka för hand eller i matberedaren.
Vispa ihop mjöl, ägg, mjölk och salt och häll det över dom rivna rotfrukterna.
Smält lite smör i en stekpanna och klicka i lite smet och stek raggmunken på båda sidor tills dom är färdiga.
Servera med lingonsylt och fläsk.

Viktväktarna Flex

225 g potatis (5 SP)
112 g morötter
112 g palseternacka
¾ dl vetemjöl (5 SP)
2 ägg
2½ dl mjölk (3%) (7 SP)
salt

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för matfettet vid stekning.

Kalkonbacon 1 SP/2 skivor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *