Rosmarindoftande järpar

4 port.

½ dl ströbröd
1 dl vatten
400 g nötfärs
2 ägg
½ finriven gul lök
½ dl vispgrädde
½ dl finkrossade tomater
rosmarin
timjan
cayennepeppar
smör
salt 
peppar

2 dl vispgrädde
½ dl finkrossade tomater
2 krm torkad timjan eller rosmarin

Rör ihop ströbröd och vatten i en bunke, ställ åt sidan att svälla en stund.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn, slät smet.
Stek en liten provbiff för att smaka av sälta och kryddning.
Forma järpar, det går lättast med en blöt sked.
Stek järparna gyllenbruna i en medelvarm panna i 6-8 min, 
skaka pannan hela tiden så att de blir jämnt formade och vackert stekta.
Vispa ur stekpannan med grädde och tomatkross.
Salta och smaksätt med timjan eller rosmarin.
Smaka av med krossad tomat.
Serverat med ströbrödsbakad potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *