Ris- & baconlåda med vitlök

6 port.

6 port kokt ris

3 pkt bacon
4 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl crème fraiche
3 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
persilja
svartpeppar

½-1 dl riven ost

Koka risen enligt anvisningar på förpackningen.

Strimla baconet och stek i en panna, pressa i vitlöksklyftorna.
Ha i buljongtärning, crème fraiche, grädde, vatten och soja.
Låt allt koka upp och sen stå och småsjuda 5-10 min på låg värme.
Smaka av med persilja och svartpeppar.

Bred ut riset i en smord ugnsform.
Fördela baconröran över riset och avsluta med att strö riven ost över.
Ställ in i ugnen i 200°C i 15-20 min.

Ris och baconlåda med vitlök 4

Viktväktarna Flex

2¾ dl okokt ris (23 SP)

3 pkt kycklingbacon (10 SP)
4 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1½ dl crème fraiche 8% (8 SP)
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
3 dl vatten
1 tsk soja
persilja
svartpeppar

1 dl riven ost 12% (2 SP)

Totalt blir det 9 SP/port.

Ris och baconlåda med vitlök

 

Ris och baconlåda med vitlök 2

12 thoughts on “Ris- & baconlåda med vitlök

  1. Tack för ett supergott recept! Precis njutit av måltiden och hela familjen tyckte det va jättegott!

  2. Jättegott! Fast jag la till en hackad lök och två hackade paprikor när jag gjorde rätten.
    Du lägger ut många lockande recept fast jag reagerar på att de ofta innehåller väldigt lite grönsaker och ofta créme fraiche & grädde…

    1. Kul att du blev inspirerad och gjorde rätten på ditt sätt. Det är så olika viljor med grönsaker i maten i den här familjen och jag ogillar när ungarna ska sitta och peta i maten för att det är något dom inte äter så vi äter oftast en vanlig blandad sallad eller andra grönsaker på sidan av istället så får man ta det man tycker om.

  3. Jag kan varmt rekommendera att slänga i lita annanas innan ni häller på röran! Msgiskt ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *