Raggmunk i ugn

Hur smidigt är det inte att göra raggmunk i ugnen istället för att stå och steka i pannan? Blir som en ugnspannkaka fast raggmunk. Så smidigt! Har du inte testat förut så gör det nu 🙂

Har även räknat ut SP för er viktväktare (står längst ner i inlägget).

Raggmunk i ugn 3

6 port.

3 dl vetemjöl
7½ dl mjölk
5 ägg
1½ tsk salt
3 bakpotatisar, ca 900 g
1½ msk smör 

ca 500 g skivat, rimmat bogfläsk

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
Skala och riv potatisen.
Vänd ner det i smeten.
Smörj en långpanna, ca 30×40 cm, med matfettet.
Häll i smeten.
Sätt in mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg.
Stek fläsket och servera det till raggmunken.

Servera med lingonsylt och en sallad med vitkål och morötter.

Raggmunk i ugn

Viktväktarna Flex

3 dl vetemjöl (18 SP)
7½ dl lättmjölk (11 SP)
5 ägg
1½ tsk salt
3 bakpotatisar, ca 900 g (21 SP)
1½ msk flytande smör- & rapsolja (6 SP)

ca 500 g skivat, rimmat bogfläsk (31 SP)

För raggmunken blir det 9 SP/port, fläsket blir 5 SP/port. Tycker man att det blir för mycket i SP så kan man ju minska mängden fläsk.

Lingonsylt Ica Gott Liv 1 SP/msk

Lingonsylt BOB 2 SP/msk

2 thoughts on “Raggmunk i ugn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *