Rågbröd med sirap

Långpass på jobbet i helgen så det blir inte mycket gjort för min del. Hoppas ni har en trevlig helg allihop som kikar in här!

Älskade filmjölksbröd! Bara att röra ihop och grädda, tänk om det vore så enkelt med alla bakverk…. I viktväktarvarianten av receptet har jag bytt ut den vanliga sirapen och filmjölken mot fibersirap och naturell yoghurt för att få ner poängen. Bara att börja baka!

2 bröd

10 dl rågsikt
4 dl grovt rågmjöl
1 msk malda brödkryddor
1 msk salt
1 msk bikarbonat
1 dl mörk sirap
10 dl filmjölk

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj 2 avlånga formar på 1½ l vardera.

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sirap och filmjölk.
Rör snabbt samman till en slät men något kladdig smet.
Klicka upp smeten i formarna och strö över lite grovt rågmjöl.

Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 75 min (innertemp ca 97-98°C).
Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt dom svalna inlindade i bakduk.

Brödet håller sig bäst om man förvarar det svalt.

Viktväktarna Poits

10 dl rågsikt *
4 dl grovt rågmjöl *
1 msk malda brödkryddor
1 msk salt
1 msk bikarbonat
1 dl fibersirap *
10 dl naturell yoghurt 0,5%

Totalt för båda bröden blir 82P, får man ut ca 22 skivor av varje bröd blir det 2P/skiva och 4P för två skivor.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *