Purjo- & kycklingsoppa

4 port.

500 g potatis, i mindre bitar
1 stor purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
olivolja
½ tsk torkad timjan
7 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 dl grädde
salt
peppar

½ grillad kyckling i bitar el. 2 ugnsstekta kycklingfiléer i bitar
ev. krutonger

Fräs potatis, purjo och vitlök i olivolja med timjan ett par minuter.
Tillsätt vatten och fond och sjud svagt i ca 15 min.

Vispa soppan med kraftiga tag så att potatisen mosas eller använd en stavmixer.
Tillsätt grädden och salta och peppra.
Sjud ytterligare ett par minuter.
Toppa med kyckling och krutonger.

Servera med ett gott valfritt bröd.

Viktväktarna Points

500 g potatis, i mindre bitar *
1 stor purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
olivolja (lägg till points för så mycket du använder)
½ tsk torkad timjan
7 dl vatten
3 msk kycklingfond *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
salt
peppar

2 ugnsstekta kycklingfiléer i bitar
31 g krutonger Zeta 
*

Totalt blir det 6P/port. Servera ev med valfritt bröd (lägg till points).

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *