Potatisrulltårta med marinerad karré & parmesansås

4 port.

Potatisrulltårta

1 rulle färsk smördeg
8 st kokta kallpressade potatisar
1 tsk salt
300 g stark riven ost
1 st ägg

Rulla ut smördegen.
Lägg på ett lager pressad potatis och ett lager av ost (spara lite av osten till garnering).
Rulla ihop och ställ i kylen ca 2 timmar.
Dela potatisrullen i tolv delar och lägg i stora muffinsformar.
Pensla med ägg och strö över ost.
Grädda i 225°C i 15-20 min.

Marinerad karré

4-6 skivor karré
½ dl rapsolja
2 msk soja
2 msk grillkrydda ( jag valde kubansk grillkrydda från Kryddhuset)

Blanda ihop marinaden till köttet i en påse eller i en form.
Marinera köttet i minst 1 h innan det läggs på grillen.

Parmesansås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2½ dl kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
1 tsk maizena majsstärkelse
½ förp. parmesanflarn (à 95 g)

Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken mjuk i oljan.
Häll på buljongen och grädden och låt koka ca 5 minuter.
Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten.
Mixa i parmesanen och smaka av med salt och peppar.

 Potatisrulltårta med marinerad karré och parmesansås

Potatisrulltårta med marinerad karré och parmesansås 2

Potatisrulltårta med marinerad karré och parmesansås 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *