Potatispaj, fläskfilé & ädelostsås

6 port.

1 platta smördeg till botten
1 kg kokt kall potatis
3 ägg
2 dl gräddmjölk
salt
peppar
2 dl riven ost

Använd en rund springform ca 25 cm diam, med löstagbara kanter.
Pensla formen med lite smör eller olja.
Lägg i en rund bottenplatta av smördeg, den behöver inte gå upp speciellt mycket på kanterna, bara det blir en botten.
Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och födela i formen.
Vispa ihop äggen och gräddmjölken.
Salta och peppra.
Slå smeten över formen och strö över lite ost.
Grädda i 220°C ca 30 min.
Låt pajen stå till sig en liten stund före servering.

Ädelostsås
1 lök
3 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond)
1 dl grädde
140 g ädelost

Skala och finhacka löken.
Fräs löken i matfettet, häll på buljong och matlagningsgrädde, koka sakta ca 10 minuter.
Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen.
Mixa såsen.

Servera pajen och såsen till stekt fläskfilé och en blandad sallad.

Potatispaj, fläskfilé och ädelostsås

Potatispaj, fläskfilé och ädelostsås 2

Potatispaj, fläskfilé och ädelostsås 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *