Potatis- & blomkålsmos och ugnsstekt falukorv

Potatis- & blomkålsmos
3 port.

300 g potatis
½ huvud blomkål
½ grönsaksbuljongtärning
½-1 dl kokvatten
½ dl mjölk
vitlök
salt
peppar

Koka potatisen.
Lägg i buljongtärningen i potatisvattnet.
Skär blomkålen i mindre bitar och låt koka med potatisen mot slutet.
Häll av kokvattnet men spara ½-1 dl.
Mosa potatis och blomkål med potatisstöt, tillsätt mjölk och vispa till ett luftigt mos.
Rör ner pressad vitlök, svamp, salt, peppar.

Ugnsstekt falukorv
3 port.

300 g middagsfalukorv med kyckling (Lithells)
1¾ msk ketchup
¾ dl riven ost 10%

1½ dl Kelda ostsås
tomatpuré
salt
peppar

Skär ett snitt i korven nästan helt igenom.
Lägg korven i en lätt smord ugnsform.
Smeta på ketchup på insidan av korvskivorna.
Fördela osten ovanpå och emellan korvskivorna.

Smaksätt ostsåsen med lite tomatpuré, salt och peppar i en skål.
Häll i såsen i formen med korven och ställ in i ugnen i 20-25 min i 225°C.

Viktväktare Smart Points

Potatis- och blomkålsmoset blir 3 SP/port enligt receptet.

Korven blir 9 SP/port enligt receptet.

2 thoughts on “Potatis- & blomkålsmos och ugnsstekt falukorv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *