Pizzabullar Hawaii

ca 24 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl

Tomatsås
1½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning
strimlad skinka
krossad ananas
riven ost

Smula ner jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37°C.
Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

Dela degen i två bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano till tomatsåsen.
Bred ut såsen på degplattorna.

Häll ut ananasen i en sil och låt den rinna av.
Fördela den strimlade skinkan över tomatsåsen, den avrunna ananasen och strö över riven ost.
Rulla ihop degplattorna från långsidan.
Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa i 20–30 min.
Sätt ugnen på 250°C.

Strö över ca 1 dl riven ost över alla bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
Servera dom direkt med en pizzasallad eller låt dem svalna på ett galler under bakduk och frys in.
Perfekt även som till mellis åt barnen.

2 thoughts on “Pizzabullar Hawaii

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *