Pizzabullar

På nyårsdagen på fredag är det internationella pizzadagen. Ska du äta pizza då? Det har jag planerat att vi ska göra, hemgjord såklart. 

Dessa pizzabullarna är supergoda, passar bra till mellanmål åt barnen eller som lunch med lite pizzasallad till. Har lagt till länkar till mina tre favoritpizzor att göra hemma. 

Idag blev sambon klar med det sista av bänk- och kakelbyte, så nu ska det bara snyggas till med lite nya grejer så ska ni få se slutresultatet.

Pizzabullar

Pizzabullar

ca 24 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl

Tomatsås
1½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning
ca 200 g rökt strimlad skinka
ca 300 g riven ost
oregano

Smula ner jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37°C.
Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

Dela degen i två bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano till tomatsåsen.
Bred ut såsen på degplattorna.

Strö ut skinka, ost och oregano på degplattorna.

Rulla ihop degplattorna från långsidan.

Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa i 20–30 min.
Sätt ugnen på 250°C.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Pizzabullar 2

Fellingsbro special

Fellingsbro special

Calzone

Calzone

Kebabpizza

Kebabpizza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *