Pepparrotsfalukorv med dill & morötter

Så varmt det är!! Här har termometern varit uppe på 34° idag i skuggan, helt galet. Tjejerna och jag tog en tur in till stan för att veckohandla då kylen började eka tomt. Resten av dagen har vi inte gjort mycket, ingen som orkar något.

Ett recept från Ica som jag fick göra om lite i vv-versionen av receptet bara för att det drog iväg med SP. Gillar kombon pepparrot och korv.

4 port.

2 morötter
1 gul lök
400 g falukorv
smör
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk maizena
4/5 msk pepparrot
2 msk hackad dill
salt
peppar

Skala morötter och lök.
Skär morötterna i tunna stavar och skiva löken grovt.
Skär korven i bitar och stek dem tillsammans med morötter och lök i matfett.
Koka upp grädde och mjölk med lagerblad och buljongtärning.
Red av med maizena.
Smaksätt med pepparrot, dill, salt och peppar.
Lägg korvfräset i såsen och koka upp.
Servera med potatisen och lite extra pepparrot bredvid om man vill.

Viktväktarna Flex

2 morötter
1 gul lök
400 g middagskorv 9% (21 SP)
smör (lägg ev. till SP för det du använder)
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
1 dl mjölk 3% (3 SP)
1½ dl vatten
2 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk maizena (1 SP)
4/5 msk pepparrot
2 msk hackad dill
salt

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för tillbehör. Servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *