Pepparkakscupcakes med apelsinfrosting

48 st

100 g smör, rumstempererat
2½ dl farinsocker
2 ägg, rumstempererade
1½ dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
Rör sedan ner gräddfilen.
Blanda sedan mjölet, kryddorna och bikarbonaten i en egen bunke och häll sedan ner
detta i smeten och rör om tills allt är blandat.
Fyll sedan smeten i muffinsformar och grädda i ca 8-12 minuter.
Låt sedan muffinsen svalna på galler.

Frosting

60 g rumstempererat osaltat smör
200 g philadelphiaost
360 g florsocker
1 apelsin
ev. orange pastafärg

Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven.
Tillsätt lite i taget av florsockeret och vispa till en fluffig och fin frosting.
Riv i apelsinzest och blanda väl.
När cupcakesen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake.
Om man vill kan man ev färga frostingen med lite orange pastafärg.

DSC_0759

DSC_0757

DSC_0756

DSC_0758

2 reaktioner till “Pepparkakscupcakes med apelsinfrosting”

  1. Jag undrar hur det var med appelsinen i frostingen. Bara skalet eller oxå saften?
    Det står skrivit lite otydligt.

    1. Står att man ska blanda i zest från 1 apelsin, vill man ha ännu mer apelsinsmak så går det bra att pressa i lite apelsinsaft också, men då blir frostingen lösare i konsistensen så då behöver man blanda i mer florsocker så att den går att spritsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *