Pavlova med rice krispies

4-6 st

2 st äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies

Vaniljsmörkräm
2 st äggulor
½ dl socker
½ msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör

Till garnering
2-3 dl vispgrädde
hallon och blåbär

Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum.
Vänd ner flingorna i marängen.
Spritsa/bred ut marängen till 4-6 runda kakor på ett bakplåtspapper.
Grädda i 125°C i 60 minuter.

Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull.
Låt sjuda på svag värme till den tjocknar.
Låt krämen svalna i kylen.

Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen.
Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden.
Garnera med hallon och blåbär.

pavlova-med-rice-krisp-4

pavlova-med-rice-krisp-3

pavlova-med-rice-krisp-5

pavlova-med-rice-krisp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *