Pastagratäng med julskinka

Nu när julhelgen är slut och man har en massa rester med julmat i kylen passar den här rätten utmärkt att svänga ihop med lite julskinka, annars funkar det lika bra med vanlig skinka eller kassler. Som ni kanske har märkt kom det inte ut någon veckans matsedel här på bloggen. För det första har jag inte hunnit med och sen för det andra tänkte jag att ni säkert gör som en annan och äter upp alla rester som blivit. Ska om jag kan knåpa ihop lite förslag åt er på nyårsmat till imorgon om ni vill ha tips på förrätter/huvudrätter/desserter 🙂 Vad vi själva ska äta i år har jag inte funderat på än, så det återstår att se vad det blir.

6 port.

6 port. kokt pasta
400-500 g julskinka/kassler/rökt skinka

Ostsås
4 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1 msk tomatpuré
2 dl riven ost
1-2 tsk torkad oregano
salt
peppar

1-2 dl riven ost

Ställ ugnen på 225°C.
Koka pastan enligt anv. på förpackningen.

Häll upp grädde i en kastrull och låt den koka upp.
Blanda i philadelphiaost och tomatpuré.
Låt det sjuda på låg värme ett par min och rör sedan i oregano och den rivna osten.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ kastrullen åt sidan.

Häll i pastan i botten och fördela strimlad julskinka/kassler eller rökt skinka över så att det täcker pastan.
Häll ostsåsen över och toppa till sist med den rivna osten över.

Gratinera i ugnen i ca 18-20 min eller tills osten har fått färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *