Pasta- & champinjonsås

6 port.

pasta av valfri sort

500 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 dl svampbuljong (vatten + 1½ buljongtärning)
1 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 tsk dijonsenap
persilja
salt
svartpeppar
ev. maizena

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Dela/skiva svampen och hacka löken.
Stek i en panna med lite smör/olja.
Pressa i vitlöksklyftorna.

Häll i vatten och smula ner buljongtärningen, låt det koka upp.
Blanda i grädde, soja och senap.
Krydda med persilja, salt och peppar.
Låt det stå och småputtra i pannan medans pastan kokar, ca 5-10 min.
Red av med lite maizena om du vill ha tjockare sås.

Servera pastan och svampsåsen med lite parmesanost och valfria grönsaker vid sidan av.

Viktväktarna Smart Points

600 g kokt pasta av valfri sort (27 SP)

500 g färska champinjoner 
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 dl svampbuljong (vatten + 1½ buljongtärning)
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
1 msk kinesisk soja
1 tsk dijonsenap 
persilja
salt
svartpeppar
ev. maizena ( 1 tsk = 0 SP, 1 msk = 1 SP)

Totalt per portion blir det 6 SP.

Byt till 4% matlagningsgrädde så blir det 5 SP/port.

1 msk parmesan = 1 SP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *