Pasta- & champinjonsås

6 port.

pasta av valfri sort

500 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 dl svampbuljong (vatten + 1½ buljongtärning)
1 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 tsk dijonsenap
persilja
salt
svartpeppar
ev. maizena

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Dela/skiva svampen och hacka löken.
Stek i en panna med lite smör/olja.
Pressa i vitlöksklyftorna.

Häll i vatten och smula ner buljongtärningen, låt det koka upp.
Blanda i grädde, soja och senap.
Krydda med persilja, salt och peppar.
Låt det stå och småputtra i pannan medans pastan kokar, ca 5-10 min.
Red av med lite maizena om du vill ha tjockare sås.

Servera pastan och svampsåsen med lite parmesanost och valfria grönsaker vid sidan av.

Viktväktarna Flex

500 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 dl svampbuljong (vatten + 1½ buljongtärning)
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 msk kinesisk soja
1 tsk dijonsenap
persilja
salt
svartpeppar
ev. maizena

Totalt 1 SP/port. Lägg ev. till SP för det matfettet  du steker i. Lägg till SP för pasta eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *