Päronkladdkaka & after eightgrädde

After eightgrädde

2½ dl vispgrädde
16 bitar after eight

Värm grädden, den får inte koka.
Rör i chokladen, rör tills den lösts upp.
Låt stå kallt några timmar, helst över natten.
Vispa med elvisp till fluffig konsistens.

Kladdkaka

10-12 bitar

200 g smält smör
3 ägg
4½ dl socker
3¾ dl vetemjöl
1½ msk vaniljsocker
2-3 päron

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.

Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.
Skala och riv päronen och blanda ner det i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan mitt i ugnen i 25-35 min.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar.
Låt kakan kallna innan servering.

paronkladdkaka

paronkladdkaka-4

paronkladdkaka-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *