Pankopanerad fläskytterfilé

6 port

800-900 g fläskytterfilé
salt
peppar
mjöl
2-3 ägg, uppvispat
pankoströbröd (asiatiskt ströbröd)

Sås
1 dl grädde
4 dl vatten
100 g philadelphiaost
1 msk kinesisk soja
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgelé
salt
peppar

Sätt ugnen på ca 75-100°C.
Putsa köttet och skär det i skivor.
Banka ut det med en kötthammare eller lägg plastfolie över och banka ut det med en mindre kastrull.
Salta och peppra köttskivorna och doppa först i mjölet, sen äggvispet och till sist pankoströbrödet.
Stek i ganska rikligt med smör tills ströbrödet har fått en gyllene färg på båda sidor.
Lägg in köttskivorna på en plåt med bakplåtspapper i ugnen så håller sig köttet varmt tills allt är stekt.

Koka upp vatten, grädde fond och soja i en kastrull.
Klicka i philadelphiaosten och låt det smälta ner i såsen.
Smaka av med gelé, salt och peppar.

Servera med ris och blandade grönsaker.

Pankopanerad fläskytterfilé

Pankopanerad fläskytterfilé 3

2 reaktioner till “Pankopanerad fläskytterfilé”

  1. Jag gör också sådana, men brukar lägga ihop den två och två med skinka och cheddarost mellan, mums.

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *