Ostpanerad torsk med basilikasås, potatis & vitlöksfrästa morötter

Ostpanerad torsk med basilikasås

6 port

ca 900 g torskfilébitar
2 ägg
ca 2 dl ströbröd
1 dl riven parmesanost
salt
peppar
olja/smör

3 morötter
4 vitlöksklyftor
persilja
olja

Basilikasås
3 dl fiskbuljong
3 dl grädde
saften från ¾ citron
1½ tsk maizena
¾ kruka basilika
1½ dl riven parmesanost
salt
peppar

Blanda ströbrödet med parmesanosten.
Doppa fisken i äggvispet och sedan i stöbrödplandningen.
Salta och peppra.

Skala och hyvla morötterna tunt.
Hetta upp oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken.
Lägg i morötterna och fräs en kort stund.
Lägg åt sidan och strö lite persilja över.

Koka ihop buljongen, grädden och citronsaften till 5 dl.
Red såsen med lite maizena.
Mixa såsen med basilikan och parmesanosten.
Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torskfilén gyllenbrun på bägge sidor.
Servera med morötterna och kokt potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *