Mustig lövbiffsgryta

En lättlagad gryta med mycket smak att njuta utav nu när det är höst!

6 port.

800 g lövbiff
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
matolja
8 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
2 msk dijonsenap
½ msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé
1-2 tsk sambal oelek
3 msk mörk maizena
3 dl okokt ris

Strimla lövbiffen, hacka löken och pressa vitlöken.
Fräs lövbiff, lök och vitlök i en gjutjärnsgryta tills det får lite färg.
Tillsätt resterande ingredienser förutom maizena.
Låt grytan småkoka på svag värme i 1-2 timmar, kokar grytan torr tillsätter du lite vatten åt gången.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Red av med grytan med maizena.

Viktväktarna Points

800 g lövbiff *
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olja (lägg till points för mängden du använder)
8 dl vatten
2 msk oxfond *
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås *
2 msk dijonsenap *
½ msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé *
1-2 tsk sambal oelek
3 msk mörk maizena *
3 dl okokt ris *

Totalt blir det 9P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 363 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *