Mustig äppelgryta med fläskkött och rosmarin

Den här äpplemusten fick jag med i en av mina Smakboxar och ville såklart använda den i en maträtt/bakverk istället för att bara dricka den som den är. Det första jag testade var att göra den här grytan och den blev supergod, serverade den med ett baconmos. Kan ju kännas lite annorlunda men det var riktigt gott!

6 port.

800 g fläskkarré, i grytbitar
vitpeppar
salt
2 st palsternackor
2 st morötter
9 dl kalvbuljong
1 stor gul lök
1 rödlök
200 g champinjoner
4 st rosmarinkvistar
4 st persiljekvistar
2 st lagerblad
6 dl äppelmust
1 msk maizena
1 äpple

Bryn köttet, salta och peppra och lägg det i en stor gryta.
Skala rotfrukterna och skär dem i 3 cm stora bitar.
Fräs rotfrukterna, salta och peppra och lägg dem i grytan.
Häll på buljongen och koka köttet ca 10 minuter, skumma av.
Skala löken och skär rödlöken i klyftor, lägg det i grytan och tillsätt delade champinjoner, lagerblad, persilja och rosmarin.
Häll på äppelmusten.
Koka upp och sjud grytan i ca 5 minuter.
Rör ut maizena eller vetemjöl i lite kallt vatten till en redning och rör ner i grytan, koka upp. Sjud ytterligare några minuter om du har använt vetemjöl.
Skär äpplet i klyftor och lägg i.

Servera grytan med baconmos, tillsätt 1 förp. stekt bacon i moset och blanda.

dsc_0263

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *