Mac`n´cheese

Mac`n´cheese

6 port kokta makaroner
1 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 6-8 dl mjölk
1 tsk worschestersås
1 tsk tomatpuré
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl grovriven lagrad cheddarost
500 g tärnad stekt falukorv
½ dl finriven cheddarost

Smält smöret i en kastrull.
Gör en bottenredning.
När smöret smält, dra kastrullen åt sidan och rör ner vetemjölet,
 späd med lite mjölk och ställ tillbaka på plattan.
Vispa tills du får en jämn smet. 
Späd med mer mjölk under tiden såsen puttrar på låg värme.
Såsen ska vara krämig och ganska tjock.
Tillsätt worschestersåsen, tomatpurén och krydda med salt och peppar.
Vänd ner den rivna cheddarosten och låt smälta ner på låg värme ca 3 min.
Såsen kan förberedas så här långt och förvaras i kyl 2 dygn.

Smörj en ugnsfast form.
Lägg ett tunt lager av kokta makaroner i botten.
Lägg på den stekta falukorven.
Slå över allt med ostsåsen.
 Lägg på resten av makaronerna och finriv ca ½ dl cheddarost att toppa med.
Grädda i 20-25 min i 225°C.

Receptet kommer från Kryddburken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *