Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

4 port.

2 tsk margarin
400 g lövbiff
12 hela färska chaminjoner
1 liten gul lök
1 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
1 dl kycklingbuljong
4 msk tomatpuré
salt och peppar
2 dl gräddfil

Smält matfettet i en stekpanna.
Strimla lövbiffen och fräs den snabbt på hög värme.
Skölj och skiva champinjonerna. 
Skala och hacka löken.
Lägg grönsakerna i grytan och blanda med köttet.
Låt det mjukna i pannan med biffen.
Krydda med paprikapulver.
Strö över mjöl och späd med kycklingbuljong.
Blanda i tomatpurén.
Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Rör i gräddfilen precis före servering och värm försiktigt.
Det får absolut inte koka för då skär det sig.

Servera med ugnsstekt potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *