Lövbiffsgryta med champinjoner & soltorkade tomater

DSC_1680

6 port.

ca 800-900 g lövbiff
olja att steka i
10-15 champinjoner
6-7 soltorkade tomater
2 msk oxfond
3 dl vatten
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
2½ dl grädde
2 dl créme fraiche
1 msk torkad basilika
salt
peppar
ev. maizena

Skär lövbiffen i strimlor.
Stek den snabbt i olja och lägg över köttet i en gryta.
Skiva champinjonerna och stek dom också och lägg i grytan.
Strimla dom soltorkade tomaterna.
Tillsätt tomaterna, fonden, vatten, balsamvinäger, pressad vitlök, grädde, crème fraiche och basilika.
Krydda med salt och peppar och låt det koka upp.
Låt det stå och småputtra i ca 15 min.
Vill du ha en tjockare sås går det bra att tillsätta lite maizena i grytan mot slutet.
Servera med pasta.

DSC_1681

Viktväktarna Flex

ca 850 g lövbiff (13 SP)
olja att steka i
10-15 champinjoner
6 soltorkade tomater, avrunna (5 SP)
2 msk oxfond
4½ dl vatten
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
2 dl créme fraiche 8% (10 SP)
1 msk torkad basilika
salt
peppar
ev. maizena (1 SP/msk)

Totalt 6 SP/port, lägg till SP för matfett du steker i och ev maizena om du vill reda av såsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *