Lättbakat rågbröd

2 st

Fördeg
3 dl vatten
10 g jäst
3 dl vetemjöl

Deg
3 dl vatten
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1½ msk salt
8 dl grovt rågmjöl
2 dl linfrön
3 dl solroskärnor
11-12 dl rågsikt

solroskärnor till garnering

Rör ihop ingredienserna till fördegen och låt den stå i 4 tim övertäckt med plastfolie.

Blanda fördegen med vatten, mjölk, sirap, salt, rågmjöl, linfrön, solroskärnor och sist rågsikten som du tillsätter lite i taget.

Fördela degen i 2 smorda 1½ l brödformar.
Låt degen jäsa i formarna under bakduk i ca 4 tim.

Sätt ugnen på 175°C.
Pensla den jästa degen med vatten och nagga den med en gaffel.
Strö solroskärnor över bröden.

Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 75 min.
Ta ut bröden ur formarna och grädda dem i ytterligare 5 min.

Lättbakat rågbröd 3

Lättbakat rågbröd

2 reaktioner till “Lättbakat rågbröd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *