Lasagnepaj

Inte dom bästa bilderna, men det är inte lätt att presentera en rätt som är så krämig och lite rinnig och få det att se snyggt ut på tallriken.

Denna paj är så otroligt god så ni bara måste testa den 🙂

Minskade på ägg och grädde för jag fick inte plats med så mycket i formen som det stod i orginalreceptet hos Matplatsen, så det får ni göra som ni vill beroende på vad ni har för form.

Pajdeg
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk kallt vatten
en nypa salt

Fyllning
ca 400 g köttfärs
1 stor gul lök
1 msk tomatpuré
½ burk krossade tomater
salt
peppar
kryddor efter tycke och smak
(tex taco, oregano, franska örter – något som ger smak)
1 msk rödvinsvinäger

ca 3 dl bechamel (färdig på tetra använde jag)
3 dl riven smakrik ost
2 dl grädde (3 dl i orginalreceptet)
3 ägg (4 ägg i orginalreceptet)
salt
peppar

Blanda allt till degen i matberedare.
Låt vila i kylen en stund och klä sedan en pajform med den.
Nagga och klä kanterna med folie (så hasar de inte ner) och förgrädda pajskalet 10 min, 225°C.

Hacka löken och stek lök och köttfärs.
Krydda med salt och peppar samt valfri kryddblandning.
Tillsätt vinäger, tomatpuré och krossade tomater och låt puttra en stund.
Häll över kättfärsröran i pajskalet.
Toppa med den rivna osten och sedan bechamel över.
Blanda ägg med grädde, salt och peppar.
Häll äggstamningen över pajen.
In i ugnen ca 30-40 min (täck med folie om pajen börjar få för mycket färg).

Lasagnepaj 2

Receptet kommer från Matplatsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *