Kycklingpytt

Enkel och snabb vardagsrätt om man tar tillvara på överbliven kokt potatis eller stekt kyckling. Komplettera med stekt ägg eller en kall sås.

4 port.

900 g potatis
300 g morot
250 g kålrot
700 g kycklingfilé
1 gul lök
smör
peppar
grillkrydda

Skala och koka potatisen.
Skala morötter och kålrot, skär i bitar och koka tills de är mjuka.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Dela den kalla potatisen i bitar.
Stek potatis, morötter och kålrot i omgångar.
Stek kycklingen.
Stek löken.
Krydda med peppar och grillkrydda.
Blanda ihop allt till en pytt.

kycklingpytt-2

Viktväktare Smart Points

Använd ca 3 tsk flytande margarin när du steker pytten så blir det totalt 8 SP/port.

kycklingpytt-3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *