Kycklinggryta med timjan

4 port.

600-700 g kycklingfilé
salt
grovmalen svartpeppar
paprikapulver
curry

1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad

Sås
ca 2 dl steksky
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
2-3 msk mjöl
1½ dl grädde
½ dl crème fraiche
1 tsk timjan
salt
svartpeppar

Dela kycklingfilén i bitar och krydda med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver.
Bryn dem i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter.
Byn löken och vitlöken tills den bli mjuk i en panna.
Vispa ur pannan med vatten och spara skyn.
Blanda ner löken i kycklingengrytan.
Tillsätt skyn, buljongtärning, balsamvinäger och låt det koka ca 25 minuter.

Gör en redning av mjölet och lite av grädden.
Tillsätt resten av grädden, créme fraiche och timjan.
Låt koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Viktväktarna Flex

600 g kycklingfilé
salt
grovmalen svartpeppar
paprikapulver
curry

1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad

ca 2 dl steksky
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
2 msk mjöl (2 SP)
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
½ dl crème fraiche 8% (3 SP)
1 tsk timjan
salt
svartpeppar

Totalt blir det 4 SP/port för kycklinggrytan.

Servera med valfritt tillbehör, tex ris eller potatis.

Kycklinggryta med timjan 2

Fynda en jättefin glasskål på loppis från Nils Johan för bara 20:-, perfekt som salladsskål 🙂

Kycklinggryta med timjan

Kycklinggryta med timjan 4

9 thoughts on “Kycklinggryta med timjan

  1. Ser riktigt riktigt riktigt gott ut… Tror jag ska beställa matlådor av dej!

  2. tänkte höra om du skulle kunna fixa så recepten är utskriftsvänliga? Alltså öppnas i ett eget fönster för utskrift =o) Det hade varit UNDERBART

    1. Ska kolla på det när jag har lite tid över. Annars är det bara att markera texten och högerklicka och välja utskrift så slipper du få med bilderna.

    1. Bra fråga, brukar bara strö på kycklingen på båda sidor innan jag steker. Ta lite lagom och sen har du i mer sen om det behövs när du smakar av såsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *