Kycklingfilé i rosépepparsås

DSC_0609

Kycklingfilé i rosépepparsås

4 kycklingfiléer
smör
salt
peppar

1 msk smör
1½ msk mjöl
2½ dl matlagningsgrädde
1 buljongtärning
2 dl mjölk
några stänk soja
1 msk krossad rosépeppar
1½ tsk fransk senap

Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar.

Smält smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet.
Blanda i grädden och vispa så att det inte finns några klumpar.
Smula ner en buljongtärning och häll i mjölken.
Ha i lite soja, mortlad rosépeppar och senap.
Låt såsen koka upp.
Låt den stå och småputtra ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servera med ris, potatis eller pommes och en sallad.

2 thoughts on “Kycklingfilé i rosépepparsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *