Kycklingfilé i pepparrotssås

2 port.

300 g kycklingfilé
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
100 g philadelphia pepparrot
½ dl grädde
1/3 msk maizena
½ msk persilja
salt
peppar

Strimla kycklingen och stek i mimimalt med olja/fett.
Tillsätt vatten, fond, philadelphiaost, grädde och persilja.
Rör och låt det koka upp och red av såsen med maizena.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör och grönsaker.

Viktväktarna Flex

300 g kycklingfilé
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
100 g philadelphia pepparrot 10% (6 SP)
½ dl matlagningsgrädde 15% (4 SP)
1/3 msk maizena
½ msk persilja
salt
peppar

Totalt blir det 5 SP/port för kyckling och sås. Lägg ev. till SP för valfria tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *