Kycklingfilé i pepparrotssås

4 port.

600 g kycklingfilé
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
200 g philadelphia pepparrot
1 dl grädde
1 msk maizena
1 msk persilja
salt
peppar

Strimla kycklingen och stek i mimimalt med olja/fett.
Tillsätt vatten, fond, philadelphiaost, grädde och persilja.
Rör och låt det koka upp och red av såsen med maizena.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör och grönsaker.

Viktväktarna Points

400 g kycklingfilé
2 dl vatten
2 msk kycklingfond *
200 g philadelphia pepparrot 10% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk maizena *
1 msk persilja
salt
peppar

Totalt blir det 6P/port för kyckling och sås. Lägg ev. till points för valfria tillbehör och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

2 reaktioner till “Kycklingfilé i pepparrotssås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *