Kyckling & ramennudlar i grön curry

I den här rätten blev det ramennudlarna som blev nyckelingrediensen. Fick ju en asiatisk box från Santa Maria för ett tag sen med lite olika nudlar och kryddmixer att testa. Ramen är en japansk soppa med nudlar, så dessa nudlar passar en asiatisk soppa perfekt så dom behåller sin fasthet. Den gröna currypastan är lite starkare i smaken så ta lite mindre mängd och sen ta i mer efterhand när du smakar av, mina två minsta tyckte att det blev för stark med full mängd currypasta i soppan.

4 port.

200 g ramennudlar
300 g kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
1½ msk rapsolja
1½-2 msk grön currypasta
1 kycklingbuljongtärning
1 l vatten
2 dl kokosmjölk
salt
lime
½ röd chili

Hacka lök och vitlök.
Skär kycklingen i bitar.
Fräs lök och kyckling i oljan.
Tillsätt grön currypasta, buljong, vatten och kokosmjölk.
Salta lätt och pressa i lime.
Låt koka ca 20 minuter.

Tillsätt nudlarna och koka 3 minuter.
Smaka av mer curry, lime eller salt.
Strö över lite färsk hackad chili och en limeklyfta.

kyckling-ramennudlar-i-gron-curry

Viktväktarna Flex

350 g ramennudlar (20 SP)
300 g kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
1½ msk rapsolja (6 SP)
1½-2 msk grön currypasta (1 SP)
1 kycklingbuljongtärning
1 l vatten
2 dl kokosmjölk, lätt (8 SP)
salt
lime
½ röd chili

Totalt  blir det 9 SP/port.

kyckling-ramennudlar-i-gron-curry-3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *