Kyckling med vitlök & örter

För ett tag sen så sprack våran diskbänk som var i trä och det funkar ju inte att ha det så, så nu efter jul så beslöt vi oss för att ta tag i det. Men eftersom att den nya bänken var tjockare än den gamla så var vi tvungna att riva kaklet på väggen också. Men då blir det ju enhetligt i dom färgerna vi vill ha, vilket är svart och vitt.

Så nu är det fullt kaos här hemma i köket sen igår då vi började vårat projekt. Blir inte så mycket avancerad matlagning ett par dagar framåt tills allt är klart. Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. Ska bli så skönt när allt är klart. Själv passar jag på att gå igenom alla skåp och lådor och rensar bort sådant som inte behövs och flyttar runt lite för att få lite bättre ordning på allt nytt som bara har haft en tillfällig plats.


Kyckling med vitlök och örter

Kyckling med vitlök & örter

6 port.

1 kg kycklingfilé
salt
grillkrydda
2 burkar Milda vitlök & örter
2 dl matlagningsgrädde
½-1 msk soja
maizena

Dela kycklingfiléerna längsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor.
Stek den strimlade kycklingen med salt och grillkrydda i smör, tänk på att inte steka för mycket på en gång, ta lite i omgångar.
När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja.
Låt allt koka upp och sena stå och småsjuda i 15-20 min.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Servera med ugnsstekt potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *