Kyckling i krämig sås

4 port.

4 stora kycklingfiléer
4 dl crème fraiche
1½ dl vispgrädde
1 msk konc. kycklingfond
3 msk ljus soja t.ex Kikkoman
½ msk rödvinbärsgelé
maizenaredning
salt
peppar

Dela filéerna på mitten så att de inte blir för tjocka. 
Stek kycklingen i smör, men bara så de får lite färg.
Ta upp och lägg dom på ett fat och använd samma stekpanna till såsen. 
Rör ner crème fraiche, grädde, soja, fond, gelé och vispa samman. 
Vill du ha en tjockare sås, så red av med maizena eller mjölredning. 
Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka filéerna och låt det sjuda tills kycklingen är helt klar.
Servera med pommes eller ugnsstekt potatis/rotfrukter.

Kyckling i krämig sås

Viktväktarna Flex

4 stora kycklingfiléer
2 dl vatten
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
1 msk konc. kycklingfond
3 msk ljus soja t.ex Kikkoman
½ msk rödvinbärsgelé (1 SP)
2 msk maizenaredning (2 SP)
salt
peppar

Totalt blir det 6 SP/port, lägg till SP för tillbehör

(waffel fries som jag använde har 6 SP/100 g)

Kyckling i krämig sås 3

2 thoughts on “Kyckling i krämig sås

  1. Jag använde Kikkoman.

    Ljus soja har tunn, rinnig konsistens, är ljust gulbrun och ganska salt i smaken. Används framför allt till ljust kött, fisk, grönsaker och soppor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *