Kyckling & currysås

6 port.

ca 900 g kycklingfilé
salt
peppar
smör/olja

Dela kycklingfiléerna längsmed filéen så det blir två filéer av varje filé.
Krydda med salt och peppar.
Stek i smör/olja tills dom är genomstekta.

Currysås
1 msk smör
2 hönsbuljong tärningar
4 dl vatten
1 dl grädde
3-4 tsk curry
ev. maizena till redning

Fräs smör och curry i en kastrull.
Ha i buljongen/fonden och häll i vattnet och grädden.
Låt currysåsen småputtra och red ev. med maizena för önskad konsistens.
För starkare smak ha i lite mer curry.

Servera med ris och blandade grönsaker.

Viktväktarna Flex

ca 900 g kycklingfilé
salt
peppar
smör/olja (lägg till SP för så mycket du använder)

1 msk smör (6 SP)
2 hönsbuljong tärningar
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
3-4 tsk curry
ev. 1-1¾ msk maizena till redning (1 SP)

Det blir totalt 3 SP/port för såsen. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *