Krämig tacokorv

Uppdaterade beskrivningen på vitkålsgratängen med kyckling som jag lade ut igår då det blev lite luddigt hur man skulle göra med själva kycklingen. Idag blir det en korvgryta med smak av taco. Snart ska jag inta soffläge och titta på Bonde söker fru, blev en lång arbetsdag så nu är jag supertrött… Ha en trevlig kväll allihop!

4 port.

600 g falukorv/grillkorv
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
½ tsk ingefära
1 nypa socker
salt
rapsolja
2½ dl crème fraiche
1½ dl vatten
svartpeppar

Skär korven i skivor/bitar och skär ett litet snitt i varje skiva.
Blanda ihop paprikapulver, spiskummin, oregano, ingefära och socker i en liten skål.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek korvskivorna i omgångar på båda sidor så att de får en fin färg.
Förvara korven på ett fat medan du stekar resten av skivorna.
När sista omgången korv är klar lägger du i alla korvskivor och tillsätter kryddblandningen, crème fraiche och vatten.
Låt det koka ihop 3-4 min och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och majs.

tacokorv-2

tacokorv-3

tacokorv-4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *