Krämig potatissallad

6 port.

900 g fast potatis
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
3 msk senap
3 msk gul lök, finriven
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk matolja
2 msk dill, finklippt
1 msk persilja, finklippt
1 krm dragon
2 krm svartpeppar
1 krm vitlökspulver
1½ tsk salt

Koka potatis.
Låt dem kallna.
Skär dem i mindre bitar.

Blanda ihop resterade ingredienser i en större skål.
Rör om mellan varje ingrediens.
Tillsätt sedan potatisen och rör om.

Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor.

DSC_0768

Kycklingen är marinerad i Borgeby kryddgårds krydda ”Grekisk marinad” (2 tsk krydda + ½ dl rapsolja).

2 thoughts on “Krämig potatissallad

  1. Hej!
    Ett litet tips. När det är gamla potatis brukar jag dela dem innan jag kokar dem och häller vinägern över den varma potatisen. Då tränger vinägern in i potatisen och ger en lite annan dimension i smaken…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *