Krämig löksoppa med baconströssel

Härlig höstmat!

4 port.

6-7 gula lökar
7½ dl vatten
1 dl grädde
1 ask philadelphiaost vitlök & örter
1 hönsbuljongtärning
1 msk färsk hackad timjan / 1 tsk torkad
1 krm vitpeppar
maizena 
1-2 pkt bacon

Bryn löken på svag värme i smör, löken ska dock inte få färg utan bara mjukna.
Häll i vattnet, grädden, philadelphiaosten och kryddorna. 
När soppan börjar bubbla så reder du av den med maizena till önskad konsistens. 
Mixa soppan så den blir slät.
Under tiden soppan sjuder, så kan du strimla baconet och steka det, lägg sedan baconen på ett hushållspapper så att det mesta av stekfettet försvinner. 
När soppan sjudit i ca 15- 20 min så är den färdig att servera.

Viktväktarna Points

6-7 gula lökar
7½ dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13 % *
1 ask philadelphiaost vitlök & örter, light (200 g) *
1 hönsbuljongtärning *
1 msk färsk hackad timjan / 1 tsk torkad
1 krm vitpeppar 
1 förp kycklingbacon
*

Totalt 7P/port. Lägg till points för tillsatt matfett och ev bröd till soppan.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 199 kcal/port exkl tillsatt matfett och bröd.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *